نان زَرین (زَرینه نون)
نان زرین از نان های سنتی و مخصوص منطقه شاهرود شهرستان خلخال استان اردبیل می باشد.با توجه به اینکه در منطقه شاهرود درختان گردوی فراوانی وجود دارد در تهیه معجون داخل این نان از گردو استفاده می شود. این نان از گردو،شكر، آرد برنج و آرد گندم تهیه می شود و در داخل هر قرص این نان معجونی خوشمزه قرار می گیرد.
این نان در دو نوع “یوز دله” و “روعنه دله”* پخت و آماده می شود. دلیل نامگذاری این نان به "زرینه نون" رنگ طلایی آن می باشد، این نان هدیه و سوغاتی ویژه منطقه شاهرودِ خلخال است كه به علت پر زحمت و پر درد سر بودن مراحل تهیه و پخت آن صرفا در ایام خاصی از سال ، برای میهمانان ویژه، عروسی و سایر جشن ها آماده می شود.
-------------------------------
* در زبان تاتی به گردو "یوز" و روغن "روعن" گفته میشود و نانی که درونش با گردو پُر شده باشد یوزَه دلَه و نانی که با روغن پُر شده باشد روعَنَه دلَه گفته میشود.
متن از:http://seeiran.ir